top of page

Yoga passar alla oavsett om du är kvinna eller man, vältränad eller otränad, ung eller gammal.

 

Våra yogalärare guidar dig så att du kan anpassa yogan efter dina egna förutsättningar. 

Vi blandar olika yogaformer och hämtar övningar från både yogastilar som är fysiska och mer meditativa.

Läs mer om våra olika yogaformer längre ner på sidan.

Yoga kan ge fördelar som:

 • Ökad självkännedom och kroppsmedvetenhet

 • Stark och smidig kropp

 • Ökat välbefinnande

 • God fysisk och mental hälsa

 • Ökad muskelstyrka

 • Ökad balans och rörlighet

 • Ny energi

 • Hjälp mot stress och oro

 • Ökad koncentrationsförmåga

Hur vill du träna

 • 1 klass: en fast tid och dag i veckan.

 • Klippkort, 5,10 eller 20 klipp, du väljer fritt vilka pass du vill gå på

 • Drop-in i mån av plats

KLASSBESKRIVNING YOGA

HATHAYOGA

Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.
Hathayogans mjuka, fysiska positioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo.

VINYASAFLOW

Vinyasayoga är en utveckling av den dynamiska yogaformen Ashtanga. Vinyasayoga innefattar traditionellt flera repetitioner av solhälsningen som värmer upp kroppen och förbereder för resterande asanas(övningar). Precis som Ashtangayoga, inkluderar Vinyasa positioner och övergångsrörelser, länkade tillsammans med medveten andning. Passar dig som vill ha en mer fysisk utmanande yogaklass.

VIRYAYOGA

Viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen.
Virya betyder på sanskrit, entusiasm, energi eller, kraft, och tanken med viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi. Entusiasm, syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcksfärd i kroppens och sinnets landskap.

KUNDALINI

Kundaliniyoga är en yogaform som kombinerar kroppställningar med andning för att balansera kropp, sinne och själ. De fysiska övningarna, positionerna är enkla att göra. Kundaliniyoga fokuserar på den inre upplevelsen, stressreduktion och avslappning. Yogan avslutas med en meditation som kan vara en tyst övning med andningsfokus eller mantrameditation. 

I kundaliniyogan möter du dig själv bortom prestationen.

YINYOGA

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförd i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls ungefär i 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyoga vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv istället för musklerna. Stort fokus ligger på områdena kring höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagarar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar. 

MEDIYOGA

Mediyogan är ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa dig att möta vardagen med ett lugnt och balanserat sinne Det är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. Vi kombinerar fysiska övningar med olika andnings och meditationsövningar. Övningarna utförs långsamt och inkännande utifrån din egen förmåga. Vi släpper vi taget om all form av prestation för att istället fokusera på hur andning och rörelser känns i kroppen. Vi övar oss också på att vara lyhörda för vår egen kropp och vad den förmedlar till oss. Svensk forskning har visat mycket goda effekter av mediyoga på tillstånd som stress och utbrändhet, huvudvärk, sömnproblem, ryggproblem och hjärtproblematik. Mediyogan används numera med framgång inom sjukhus och på arbetsplatser som rehabiliteringsredskap. Det är dessutom ett väldigt bra redskap för att förebygga ohälsa och energidränering.

Please reload

bottom of page